baner
Ön itt áll:   50 fölött...
large small default
Cukorbetegség
Diabétesz Világnap - november 14. Nyomtatás E-mail
diabetesz_egyutteles62012-ben a Diabétesz Világnap jelmondata: "Óvjuk a jövőnket".  Összeállításunkban arra hívjuk fel a figyelmet, a közölt szakcikkek segítségével, hogyan teheti meg ezt Ön saját, vagy családtagjai érdekében.
    
      

Patikánk a Diabétesz Világnap alkalmából az alábbi termékeket ajánlja: 
A cukorbetegség kezelése Nyomtatás E-mail
diabetesz3A cukorbetegség kezelésének fő célja a vércukorszint normális határértékeken belül tartása, amennyire ez lehetséges. A tökéletesen normális szintet nehéz elérni, de minél inkább sikerül a vércukrot a normál tartományban tartani, annál kevésbé valószínű, hogy átmeneti és hosszú távú szövődmények alakulnak ki.
Bővebben...
 
Cukorbaj, szélütés, nagyobb kockázat... Nyomtatás E-mail
agyverzesA cukorbaj megtriplázza a szélütés veszélyét! Az már régóta ismert, hogy a cukorbetegség a szívinfarktus és az agyi katasztrófa egyik legfontosabb kockázati tényezője, egy újabb nagy vizsgálat eredménye azt is bizonyította, hogy tíz évnél hosszabb fennállása esetén ez a veszély háromszorosára növekszik.
Bővebben...
 
A 2-es típusú cukorbetegség szövődményei Nyomtatás E-mail
cukorbetegsegA cukorbetegség az összes szerv működését hátrányosan befolyásolja, ide értve a szívet, az ereket, az idegeket, a szemet és a vesét. Ha sikerül a vércukorszintet a normális tartományban tartani, drámaian csökken a szövődmények kialakulásának kockázata.
Bővebben...
 
A cukorbeteg étrend összeállítása Nyomtatás E-mail
zellerszarBármilyen fajta cukorbetegsége van is valakinek, az étrendjének finomítatlan, lassan emészthető, rostokban gazdag szénhidrátokat kell tartalmaznia, amelyeknek a lebontásához igen kevés inzulin szükséges.

Ez igencsak vonatkozik a következőkre:
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Cukorbetegek étrendje