influenza virusMindannyian tudjuk, hogy a szezonális influenza megbetegedés megelőzése érdekében oltásra van szükség.
Az influenzát persze enélkül is meg lehet úszni, és ehhez még remetének sem kell lenni: immunstátuszunk, korábbi fertőzés(ek), keresztreakciók és számos más tényező játszhat itt szerepet.

influenza-4A láz, torokfájás, orrdugulás, fájdalom és a hidegrázás – megkeseríthetik életünket.
A vényre kapható vírus ellenes gyógyszerek a tüneteken is enyhíthetnek, de sok egyszerű megoldás létezik, az alábbiakban ezekről lesz szó.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható.
Forrás: Informed

virus2Az influenza vírusok már ellenállnak a hagyományos antibiotikumoknak – állítja egy japán tanulmány. Több eddig használt gyógyszer nem tudja felvenni a harcot a kórokozók ellen.
A japán orvosok 50 gyereket vizsgáltak meg, akik 2002 és 2003 között influenzával kerültek kórházba. Mindössze kilenc gyermeket védtek meg az új generációs antibiotikumok.

ffi„A férfiak kevésbé veszik intő jelnek az első tüneteket, gyakran akár hetekig is várnak az orvos felkeresésével, és ilyenkor már annyira előrehaladott állapotban van a betegségük, hogy komolyabb gyógyszereket kell felírnunk. Így talán ez indokolja azt a sztereotípiát is, miszerint a férfiak nyűgösebbek, ha megfáznak” – osztotta meg tapasztalatait a szakember.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható.

Forrás: Egészségtükör

1329576123 57301084Az influenzás megbetegedés megelőzése érdekében - főként 50 felett - célszerű az influenza elleni védőoltás alkalmazása. Hatékonyságában immun-rendszerünk, a korábbi fertőzések, és több más tényező szerepet  játszhat. A fertőzés jó eséllyel történő elkerüléséhez az influenza elleni oltás időben történő beadása erősen javallott.

Ha nem sikerül megelőzni a bajt, és az influenza kellemetlen tünetei, köhögés, láz, jelentkeznek, patikánk az alábbi készítményeket ajánlja a tünetek enyhítésére:

- Aspirin Plus C pezsgőtabletta
- Coldrex tabletta
- Rhinathiol Cold 200 mg/30 mg filmtabletta
- Rubophen Cold Duo kemény kapszula

1. oldal / 3

OGYÉI engedély

legalis

Eötvös Patika

Eötvös Patika Kft.
1067 Budapest, Eötvös u.16.
Tel: (1) 342 0137

Nyitva tartásunk:

  • Hétfő - Péntek: 08:00 - 19:00
  • Szombat: 08:00 - 13:00

A honlap oldalain található, gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesítik a szakember megkeresését.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg gyógyszerészét!